Licitatie fascinanta la casa Sotheby’s

April 28, 2007

Celebra casa de licitatii, Sotheby’s ofera in cadrul unei licitatii publice unele dintre cele mai fascinate opere de arta ale secolului 20. Printre numeroasele capodopere ne-a atras atentia o acuarela semnata Paul Cezanne, cu o estimare de 14-18 milioane dolari.

NATURE MORTE AU MELON VERT

Aceasta deoarece opera de arta poate fi completa fara a umple toata suprafata cu culoare. Prospetimea culorii este remarcabila, deasemena si compozitia naturii statice. Naturile statice inovative ale lui Cezanne reprezinta inceputul artei moderne caracteristica secolului 20. Pretul este pe masura, acuarela are o estimare de 14-18 milioane dolari, si suntem convinsi ca estimarea va fi depasita, deoarece este una dintre cele mai remarcabile acuarele semnate Paul Cezanne prezenta pe piata de arta in ultimii zeci ani.
Initial cumparata de catre celebrul negustor de arta parizian Ambroise Voilard, opera sa aflat pentru o perioada de 11 ani (1978-1989) si in propietatea fondului de pensii a muncitorilor la calea ferata din Marea Britanie.

Jesuits III


Reprodusa pe coperta catalogului, opera artistului american Lyonle Feininger, a fost pictata in 1905, an in care opera expresionista a lui Feininger atinge maturitatea deplina. Jesuits III este caracteristica stilului propiu al artistului, cu care s-a desprins de cel al contemporanilor sai. Estimam ca va fi vanduta cu peste 10 milioane de
dolari, incluzand taxele, si va intra intr-o colectie privata din Rusia.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: