Rotterdam vs Buzescu

July 11, 2007

mvrdv.jpg

Architect: MVRDV

Location: Rotterdam

On top of an existing monumental house and atelier, the bedrooms are positioned as separate houses, optimizing the privacy of every member of the family. The houses are distributed in such a way that a series of plazas, streets and alleys appear as a mini-village on top of the building. Parapet walls with windows surround the new village. Trees, tables, open-air showers and benches are added, optimizing the rooftop life. By finishing all elements with a blue poly-urethane coating a new “heaven” appears. It creates a crown on top of the monument. The square footage is 45 m2 extension private residence and 120 m2 terrace. The addition can be seen as a prototype for a further densification of the old and existing city. It adds a roof life to the city. It explores the costs for the beams, infrastructure, and extra finishes, and it ultimately aims to be lower than the equivalent ground price.

@mvrdv

 

tiganie_buzescu.jpg

Photo: raluca

Architect: ?

Location: Buzescu

Un articol interesant despre Buzescu este publicat pe site-ul Gandul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: